SCHENKINGSOVEREENKOMST

Een manier om méér te schenken en niet meer of zelfs minder te betalen kan door gebruik te maken van de mogelijkheden die de Nederlandse belastingdienst biedt. Hoeveel belastingvoordeel u kunt krijgen hangt af van de belastingschijf waar u in valt. De regeling periodieke giften kunt u ook vinden op de officiële website van de belastingdienst www.belastingdienst.nl

 

Als u minimaal 5 jaar een bedrag schenkt aan een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling), wat onze kerk is, is die voor 100% aftrekbaar van de Nederlandse inkomsten belasting. U moet die schenking elk jaar invullen op uw belasting aangifte bij Periodieke giften. Daarvoor geldt dan niet de drempel van 1% van uw inkomen om giften te kunnen aftrekken. Het volledige bedrag is dus aftrekbaar.

Een vereiste is dan dat u een schenkingsovereenkomst met ons heeft. Wij helpen u graag die overeenkomst voor te verzorgen.

 

Bij overlijden van u of uw partner (u kunt dat op het formulier aangeven) vervalt de overeenkomst automatisch. Ook al heeft u dan minder dan 5 jaar betaald, hoeft u niet alsnog de belasting daarover te betalen. Ook als u buiten uw schuld (b.v. door ziekte of werkloosheid) niet langer kunt betalen doet de belastingdienst daar niet moeilijk over en hoeft u niets terug te betalen.

 

Klik HIER voor het officiële formulier Overeenkomst Periodieke gift in geld. Dit is een PDF document. De gegevens van onze parochiekern zijn al voor u ingevuld. U kunt dit formulier uitprinten of opslaan op uw computer. Het formulier moet in tweevoud worden ingevuld (u hoeft het maar één keer te printen). Eén voor u (de schenker) en één voor ons (de ontvanger). Als u het op de computer invult, wordt alles wat u invult automatisch op het tweede formulier ook ingevuld. Daarna kunt u het uitprinten en moet het door u (en uw partner als u die heeft) twee keer ondertekend worden.

Achteraan het formulier zit de invul handleiding van de belastingdienst. Om het u makkelijker te maken hebben wij al enkele dingen ingevuld en ook een korte extra handleiding gemaakt, speciaal voor onze parochiekern Koewacht. Klik HIER om die extra handleiding te bekijken.

 

Natuurlijk willen wij u ook een formulier bezorgen en dat samen met u invullen. Wilt u dit of heeft u een ingevuld formulier, meldt dat bij de PKC via email lvdrha@hotmail.com of bel de penningmeester van de PKC, Lilianne van der Ha, tel. 0114-361721. Zij regelen dan de verdere afwerking. Na ondertekening door de parochie krijgt u het exemplaar voor de schenker terug.

 

Wilt u a.u.b. bij betalingen altijd uw transactienummer dat u van de penningmeester krijgt in de omschrijving vermelden? Klik HIER om te zien hoe u uw toegezegde schenking kunt betalen.