FINANCIËN

  • Wilt u een éénmalig een steentje bijdragen, klik HIER.
  • Wilt u meerdere jaren een gift doen en die geheel van uw inkomstenbelasting kunnen aftrekken, klik HIER.
  • Wilt u een bijdrage doen aan de PKC (Parochie Kern Commissie), klik HIER.
  • Wilt u de Stichting Kerkbelang Koewacht in uw testament laten opnemen, klik HIER
  • Wilt u de jaarverslagen vanaf 2016 tot heden bekijken, klik HIER

 

Hopelijk wilt u net als wij onze mooie kerk behouden. Bijna 100 jaar geleden (is van 1922) hebben onze (voor-)ouders dit eigenhandig gebouwd en nog financieel opgebracht ook! Het aanzien van ons dorp zal echt anders zijn zonder het kerkgebouw. Bovendien heeft de kerk nog steeds een religieuze functie die we niet graag willen missen. Alleen samen kunnen we de kerk behouden. Daarom hebben wij deze stichting opgericht en steken veel tijd in het organiseren van allerlei evenementen om geld in te zamelen. De financiën van de grote parochie Maria Sterre der Zee zijn ontoereikend om ons gebouw langere tijd in stand te kunnen houden. Gelukkig zijn er nog wat gelden voor Koewacht gereserveerd, maar ook die zijn niet voldoende om het gebouw fatsoenlijk te onderhouden.

 

Na bijna 100 jaar vertoont de kerk wat slijtage verschijnselen. Het onderhouden van een zo groot gebouw loopt flink in de papieren. Klein onderhoud gebeurt gelukkig veel door vrijwilligers, maar die kunnen niet alles doen.

 

 

De PKC (Parochie Kern Commissie) van Koewacht regelt onder de paraplu van de Parochie het reilen en zeilen van de kerk in Koewacht. Daar is ook al veel geld voor nodig, wat zij op allerlei manieren proberen binnen te halen, waarvan de jaarlijkse actie Kerkbalans een belangrijke peiler is. Klik HIER als u wilt weten hoe u daar uw steentje aan kunt bijdragen. Daaruit worden de Pastorale kosten betaald, b.v. de verwarming, verzekering maar ook de dirigent en organist en voor zover mogelijk ook het onderhoud van het kerkgebouw.

 

Misschien vraagt u zich af: moet ik nu aan de Kerkbalans bijdragen of aan de Stichting Kerkbelang. Ons advies is om voor de Kerkbalans te kiezen. Als u niet aan het Pastorale werk wil bijdragen maar wel aan het behoud van het kerkgebouw, kies dan voor de stichting.

 

Daarnaast wilt onze stichting middelen verwerven, die uitsluitend aan het behoud en het onderhoud van het kerkgebouw in Koewacht zullen worden besteed.

Klik HIER om te zien hoe u uw steentje kunt bijdragen.

 

Wilt u aan de kerk bijdragen via uw testament? Dat kan middels een legaat of erfstelling. Klik HIER hoe dat te doen.

 

Alle bijdragen zijn van harte welkom, uw steun is onmisbaar !!