BUITENSPEELDAG OP HET KERKPLEIN

Op woensdag 14 juni aanstaande organiseert de Gemeente Terneuzen een pilot pop-up buitenspeeldag in twee kernen, Biervliet en Koewacht. Zie de flyer voor Koewacht hier onder. Deze wordt via de twee basisscholen (NL en BE) verspreid onder de kinderen/ouders.

Dit jaar zijn de kernen Koewacht en Biervliet gekozen als locaties waar we de buitenspeeldag organiseren. Is de pilot succesvol, dan willen we ieder jaar twee andere kernen uitkiezen voor de buitenspeeldag. Het doel van een buitenspeeldag is om kinderen te laten zien dat buiten spelen leuk kan zijn. Door dit te stimuleren hopen we dat de gezondheid van de kinderen verbetert en ze vaker samen buiten gaan spelen. We zijn voor de buitenspeeldag nog op zoek naar hulp. Iets voor jou of ken je iemand?

We maken het Kerkplein in Koewacht op woensdag 14 juni verkeersvrij. Van 13.00 tot 16.00 uur organiseren we allerlei leuke activiteiten, zoals een stormbaan, oud-Hollandse spelletjes, schminken, cake versieren, etc. Er is een ijscoman geregeld en de brandweer komt langs. We kunnen nog wat extra hulp gebruiken. Denk aan het bemensen van een kraam, drinken uitdelen, kinderen helpen bij spelen, enzovoort.

Kerkbelang ondersteunt dit initiatief met enkele vrijwilligers. Wil je ook meehelpen? Meld het aan Samantha Strooband, s.strooband@terneuzen.nl

Alle kinderen zijn van harte welkom. Zeg het voort....